Omgeving

Casa Marijke ligt in een landelijke omgeving in de Oost-Algarve, maar 2 km van zowel Fuseta als Moncarapacho. Het ligt 800m van de N125, dus ver genoeg daarvan verwijderd om geen last te hebben van het verkeer. Casa Marijke is prima te bereiken via een asfaltweg. In onze grote tuin, met zo´n 50 sinaasappel- en mandarijnenbomen die voor schaduwrijke priveplekjes zorgen, is het aangenaam vertoeven. Onze cisterne mag gebruikt worden als zwembad (zie foto).

Vanaf het strand van Fuseta (2 km, zie foto) en ook vanaf Olhão en Tavira kunt u met een bootje naar de eilanden voor de kust. Andere stranden in de omgeving zijn: Praia Barril (Pedras del Rei, 8 km) en het strand van Ilha de Faro (27 km). Ten westen van Faro zijn de stranden die bekend staan om hun rotsformaties zoals Praia da Rocha (bij Portimão) en Praia Falesia. Fuseta

Het Ria Formosa natuurreservaat is een plaats waar vele vogels overwinteren.  De flamingo is er regelmatig te zien, evenals steltkluten, lepelaars en diverse reigersoorten.  Andere ideeën voor trips in de Algarve zijn: Albufeira, Monchique, Lagos en Sagres. Een tochtje naar Spanje behoort ook tot de mogelijkheden; de prachtige stad Sevilla is maar 2 uur rijden en de Spaanse grens ligt op nog geen 50km afstand.

Mogelijkheden voor activiteiten in de buurt zijn: golfen, paardrijden, fietsen en wandelen. Bij de stranden zijn diverse watersporten (kanoën, kitesurfen etc.) mogelijk. De dichstbijzijnde winkelcentra zijn in Tavira en Olhão (beide op ongeveer 9 km afstand). In Fuseta is de dichstbijzijnde supermarkt. Het Forum Algarve in Faro is een bekend winkelcentrum. Elke week zijn er marktjes in de omgeving.

Verdere informatie over de omgeving en leuke ideeën voor dagjes uit vindt u op Enjoy the Algarve, een gratis Engelstalig online tijdschrift over de Algarve met iedere maand een nieuw issue.